top of page
brandshoot rewild massage _ anne kaere fotografie65.jpg

Hi, ik ben Mark, een massagetherapeut met mijn praktijk in de mooie natuurlijke omgeving van Den Dolder. Voor mij is de natuur een bron van inspiratie. Ze geeft energie, rust en relativeert. Bovendien heeft de natuur, net als wij, een groot herstellend vermogen.

Inspired by Nature

We are Nature

Mijn visie is eenvoudig. We zijn op ons best wanneer we ontspannen zijn, dan hebben we goede energie en staan we vol in het leven. Zo zijn we open, flexibel, creatief en hebben we de beste connectie met onszelf en de mensen om ons heen.
 
Stress, overmatig denken, een hectisch leven, negatieve overtuigingen en trauma (zowel fysiek als emotioneel) vertalen zich vaak als spanning in het lichaam. Dit geldt ook voor mensen die intensief sporten; met een lichaam zonder spanning behaal je de beste resultaten. Massagetherapie is voor iedereen een vorm van onderhoud.

Massage therapeut

In een tijd waarin stress en spanning vaak de boventoon voeren, omarm ik het mooie ambacht van massagetherapie.  Massagetherapie is een lichaamsgericht therapie die niet alleen gaat over het oplossen van fysieke klachten, maar ook op het ontdekken van onderliggende oorzaken. Mijn overtuiging is dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en voortdurend invloed op elkaar uitoefenen. Daarom kijk ik naar de mens als geheel.

Massagetherapie helpt je om je bewust te maken van wat er in jou speelt. Wanneer er onbalans is in je leven, uit dit zich vaak in lichamelijke signalen, zoals fysieke klachten en emotionele gevoelens.

 

 Massagetherapie is bedoeld om je te begeleiden in het bewust ervaren van wat je voelt en denkt, met je lichaam als ingang. Dit leidt tot het herstellen van de balans in jouw lichaam. Het biedt niet alleen verlichting van pijn en spanning, maar ook inzicht in de oorsprong van de klachten. Dit bewustwordingsproces reikt je de handvatten voor verder herstel.

The biggest transition you can make is from
‘listening to your head’ to ‘listening to your body’.

brandshoot rewild massage _ anne kaere fotografie60.jpg

Creator with head and hands.

Voordat ik massagetherapeut werd heb ik creatieve en creërende functies gehad waar het aansturen, stimuleren en inspireren van mensen een groot onderdeel was. Ik was hoofd creatie bij een ontwerpburo en de laatste jaren zelfstandig interieurontwerper voor retail concepten. 

Het jaar van de toeval

Van altijd geïnspireerd zijn en anderen inspireren kwam er lang geleden een periode waarin ik minder voldoening haalde uit mijn werk en ik twijfels en onzekerheid voelde. Ik ging mezelf vragen stellen maar kon geen antwoorden vinden. 

 
Na een periode van rust en reflectie, hoorde ik een podcast van Esther Perel waarin ze zei “Zekerheid is de vijand voor verandering”. Dat was het moment waarop het kwartje viel. Als zekerheid de vijand is voor verandering dan zijn mijn onzekerheden dus eigenlijk iets positiefs, ik verlangde naar verandering. Ik creëerde voor mezelf 'Het jaar van de toeval'. Ik gaf mezelf een jaar de tijd om mijn nieuwe kernwaarden te ontdekken en het toeval opnieuw toe te laten. Wat zou er op mijn pad komen?

The skin is no more separated from the brain than the surface of a lake is separate from its depths.

To touch the surface is to stir the depths.

Found connection

Je sterke kant is vaak ook je zwakte. Voor mijn werk als ontwerper was een creatieve geest geweldig, altijd snel ideeën. Maar dat altijd “aan” staan vermoeide me ook, de “uit”-knop kon ik niet goed vinden. Ik zocht naar meer rust. Ik vond mijn pauze knop bij wat ik het “centrerende activiteiten” noem:  koken, mediteren, hardlopen in het bos, in de winterperiode kort zwemmen in koud water en breathwork. Langzaam vertraagde het koppie. Je moet immers vertragen om van richting te kunnen veranderen.

Het woord dat steeds naar boven kwam, was "connectie". Dat begint met connectie met jezelf. Maar ik miste het ook in werk, namelijk het werken met mensen in plaats van met een computer.  Ik begon de waarde van connectie steeds meer te zien. Vanuit deze waarde begon ik de opleiding tot massagetherapeut. Eén op één werken met mensen aan hun herstel, echt contact hebben en misschien ook willen inspireren. Wat ik toen nog niet doorhad is dat het eigenlijk een levenslang pad van zelfontwikkeling is.

Massage praktijk Rewild

Na jarenlang in verschillende praktijken in Utrecht te hebben gewerkt, ben ik enorm trots op mijn eigen praktijk in Den Dolder. Ik heb een praktijk vormgegeven waarin naar mijn idee alles klopt, het leveren van kwaliteit en aandacht in een omgeving die rust uitstraalt. 
 
Ik hoop je binnenkort te zien.
Je kan jouw afspraak online maken maar je kan me ook een persoonlijk bericht sturen via WhatsApp of even bellen.
 
Groet Mark

brandshoot rewild massage _ anne kaere fotografie63.jpg
bottom of page